Followers

Friday, November 18, 2011

Kantoi bile senyum :D

akhirnya.. terkantoi jugak.. mcm kat status ni, terkantoi akhirnya dgn family yg i'm wearing braces..

baru rancang utk mase blk thn dpn (kalau blkla), nak bg big surprise kat family tgk anak die pakai braces (konon surprisela sangat) hahaha..


start pakai, around middle Ramadhan aritu (kirenye 3bulan lpsla).. since then, bile Skype-ing ngn family, mmg agak cover2skt bile senyum.hehe.. tapi nak wat camnekn, kantoi gak.hehe


sume gambar full smile ngn yg nampak braces simpan kot, xletak pon kat my fb, twitter or blog..hehe..
tapi skg dah leh la letak gmbr2tu.hehe

well, skg dh kantoi, actually lega gak rase nye.. kene cari SURPRISE la nak bg family utk next yr..Laughing

"excellent in study is the best present"
semoge kita semua dapat bagi kejutan & hadiah terbaik utk family yg dah berkorban banyak untuk kita. Atleast give full effort to it.. Best of luck for all of us, bittaufiq wannajah
~amin~
Smile
note:

*harge buat braces = biasenye full around 6ribu egyptian pound (L.E6,000).. dlm 3ribu ringgit msia la..
*plg mahal penah dgr student sini buat, harge die around 12ribu egyptian pound (L.E12,000).. dlm 6ribu msia.. and kaloxsilap, kat uk pon harge around thousand pound ke atas gak (GBP1000>)
*payment plak bleh buat secare ansuran, malaysiapon same jugak kot..
*some say buat kat mesir lagi murah, thats y sgt ramaila student buat braces kat mesir..and some say its a trend gak, sbb ramai mmbr lain pakai..  nway, nak kate sbb trend sgt, mmg x r,n sbb makan kos gak nak buat ni, pakai braces utk kebaikan dan kesihatan gak..
*ape kejadahnye aku story2sume ni, name pon ROCK'S BOX, den punye, suke hati denla.hehe<-abaikan jela kate2ni

#details leh refer ustaz2 dan dental2..and sape2 tau details pasal braces kat malaysia or other places, leh r gtau

6 comments:

Qatrunnada said...

heeeee~~~~ (^_^)!!

::sUaRaQaLBii:: said...

haha... kantoi sudah... ^^

لين Si Pipi Merah said...

takpala kerana keperluan iaitu untuk mengubati atau untuk membaiki gigi dan seumpamanya, maka diharuskan...Jelaslah pakai braces nie ta termasuk dalam perbuatan mengubah gigi yang dilaknat Allah dan RasulNya niat bukan untuk mengubah ciptaan Allah dengan sengaja tetapi untuk membaiki..^_^

NuruL SyuhadA said...

untungla . rocks the socks *tetibe :P

Atiqah Jeff said...

dulu pernah jugak pakai..agak menyakitkan~~

Anonymous said...

first pakai mmg skit kn..dekat seminggu jgk xleh mam nasi..just mam bubur pakai strw.huhuhu lucu laa..nk cntik punya pasal ktakn.hahha tpy suka sgt cz cl0urful (+_+)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...