Followers

Friday, April 13, 2012

Dah Lain?

Kadang2, orang yang kritik kita dengan niat untuk kebaikan kita, lebih memberi kesan kat diri kita..

Bila semua orang say nothing about ourself : "kau okey je" "entah,aku tak rase beza pon pasal kau"

Then kita hang out dengan someone yg dulu kita rapat, tibe2 dia kate " kau dah berubah" "you are not the same  person i knw before" dan orang tu maksudkan bukan someone better, tapi mcm ade kekurangan kat kite

Yup, takleh nafi, semua orang berubah

Mungkin kite berubah, ade part kita better, tapi part lain, maybe our old self better..and sometime ade part kita missing

Tula gunanya kawan, yang bukan asyik puji je, bukan asyik gurau2 happy je, bukan kutuk memanjang just for fun, but someone yang ingatkan kite kalau kita salah..

Kata2 yang boleh buat kita nilai diri kita balik (ayat sentap), yela, selalu leka je, rase diri ni mcm okey je

Dan paling teruk, 

kita dah disedarkan dari kesalahan, tapi kita sendiri tak bergerak a.k.a perangai bertangguh2 last2 terus tak buat

___________________________________________
Tq to my dear friend for your words..the only friend yang contact by email tatkala zaman2 facebook ni..

2 comments:

لين Si Pipi Merah said...

ehh...dah berhabuk dahh.. oppss! tahniah dah ada entry baghuu.. k selamat berekzeng encik firdaus...bittaufeeq wannajah! okebai

FirdausRock said...

hehe..yela,berabuk skt..xpela,gpon ade fb..fb lagi ramai..gpon ade sikit respon.hehe..tq wish :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...