Followers

Monday, July 4, 2011

Komplikasi , Kawan , Kata2

1st of all.. 
   
   Alhamdulillah, thanks to Allah for everything, dan time kasih utk kawan2, yg memnyaport diri ni.. ade yang dah follow even before BOX ade ape2post - tq MUYA .. baru 1 entry, belum 3 hari, dah ade lebih 100 viewers .. xsangke, xjangke, terpinga2, senyum dan gembira~【ツ】

  Situasi cmni membuatkan semangat nak memblog di BOX ni makin membuak dan melimpah-tumpah.. tapi ade pulak beberape KOMPLIKASI timbul ..
  • nak tulis camne, baku? english? broken? arabic??..oh~ -.-"
  • nak guna kata ganti diri ape? saya(mcm baik sgt), aku(otai sgt), rock/fir/daus(mcm gedik je sebut name sendiri)
  • nak tulis pasal ape ??? bile open sgt, sume nak crite, xtau mane nak mule...
  • camne nak buat BOX lebih menarik?  
  Habes sume nak pikir, maybe that is why mase nk mule blog dulu, masalah cmni timbul jugak.. tapi, wujudnya insan2 yg menolong, mereka adalah KAWAN

   Macam2nasihat dan support dapat .. ade jugak yg membantu utk masalah2komplikasi sume ni.. jugak lepas tgk blog kawan2, ternyata, memang awal2, agak terpinga2 mungkin atau idea sebenar tu belum nak memunculi dirinya

Antara yg nampak pada awal entri member2 blogger..
  • crite pasal makan~
  • bermadah pantun atau sajak sikit
  • crite yang simple amat atau ade yang very complex
  • nasihat dan keagamaan
Papepon, mase awal2 entri kat blog, maybe ade org yg mgkn xpenah jangke BLOG tu akan jadi famous

#kawan2 yang BLOGGER jugak, ingat lagix camne korang mase awal2 berblog dulu? kalo ingat story2la skt.. Smile

 
Gemok ngn Cici
Akhirnya, setelah memikirkan hal2 sedemikian (ape mcm baku sgt (-.-')), terkeluar jugak sikit idea..
  • nak buat BOX ni simple, sebab diri ni sendiri, kalo bace blog orang, kalo complex sgt, mesti malas nk bace (@.@)
  • x mencomplicatedkn rupe dan memberatkan BOX ni , sebab kalo semak sgt , sape nak bace?? ngan xsemua orang tenetnye laju , so what will happen kalo BOX ni berat sgt , tunggu lame sgt , conform tutup terus ,xjadi bace .. Cry
  • sume entry mesti ade kurang2 1 gambar, sbb kalo entry sume word je, some people mesti rase mcm tgh nak study (separuh org bace blog, nak release tensen study, kalo tgk blog pon mcm study, baik sambung study je)Smile
  • entry BOX mesti memberi manfaat untuk readers jugak.. kalo bende xde manfaat, ape guna bazir mase bace?
  • will be posting kat BOX ni ikut hari, baru rase teratur ckt..so for now, its gonna be on MONDAY and FRIDAY or mybe sometimes just once a week Smile
So amat diharapkan, segala akan berjalan dengan lancarnye dan smoothly (mcm same je).. Akhir kate:
Kita tidak mampu nak memuaskan hati semua orang, tapi usaha kita untuk buat yang terbaik tu yang penting
dan kate dari status fb haritu:
Kadang2, kata2 xmemberi effect besar kat diri kita sendiri
Tapi, kemungkinan besar ada org menginspirasikan kata2 kita dan memberi effect utk diri dia

#DONT STOP GIVING GOOD WORDS
harap semua kekal tersenyum. sekian Smile..

They call me ROCK and this is my BOX :)

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
note:
-No music ♩♪♫♬ .. sory
-Dipersila dan dialu2kan meluahkan segala nasihat, kritikan, dan komen2 kalian
-Boleh je kalo nak komen dgn membalas di blog korg dan me-LINK-kan entry kat komen (alang2, leh promote blog korang)
-Diberi sebesar2 jalan jugak untuk cadangan dan idea atau permintaan untuk entry lepas ni

5 comments:

Elmoluya WutWut said...

pakcik pewwiitt! ahakss ada nama kite. thanks tau. ;) anyway, i love that kitty lahh. comel gilaa.

first time saya blogging memang cite pasal diri sendiri. tak kisah pun pasal orang yang membaca tapi lama² tu, follower makin bertambah dan amat memusykilkan. sejak tu kena tulis something yg baru dan penyampaian yg menyeronokkan viewers. so ada tanggungjawab as a blogger disitu. huhu


papepon kipidap blogging okeyh! ;)

FirdausRock said...

mestilah, yg 1st slalu mesti special..kucing mesir mmg comel,sbb tu nk bawak balik..

owh..tau,ade bace entry awal awk jugak..sume blog saye follow,sume saye tgk 1st dgn 2nd entri..

kite kene blaja dari yg lebih berpengalaman..

u2 muya..always spread ur good word.. ;)

hana szied said...

betul sangat setuju lah ! sbbnye , dr dlu smpai lah lani .. tak twu nak gelar diri ape. last last , pakai aku jugak. act , ikut entry lah kot.

kalau rase entry ttg dri kita, gune aku. kalau mcm nsihat ke .. sye .. mcm tu la.. [ pndpt je ]

pling best klo ad gmbr skping ke .. bru x jemu :)

keep it up !

Sha-na.Szied said...

slamat datang! huhuh
tibo~

sya razali said...

ustaz ade blog! bagus2, tingkatkan usaha :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...