Followers

Friday, July 1, 2011

the START

بسم الله الرحمن الرحيم

Today is Friday, 29 Rajab (i like number 29), 1st day of July and its my ABAH birthday..so i can say,its really a good day for me to start filling my blog..

Firstly,blog ni will be posting all kind of stories..its kinda like open blog..akan ade bout myself ngan other things yg mungkin xde kene mengena pon ngn diri ni..

Its also open for readers sume utk komen and bagi pendapat masing2,and hopefully can give ur comment wif adab k..kalaupon sesuatu tu salah, nasihat perlu ada adab jugak :)


HAPPY BIRTHDAY ABAH!

Dalam post pertama ni jugak,i want to wish to my Abah, selamat hari jadi.. gambar ni merupakan salah satu kenangan best yg sempat diabadikan dalam gmbr..

Abah merupakan inspirasi diri ni..
Abah so good in so much things yg membuatkan anak abah ni jeles sgt..he's good in cooking, housework, dalam pekerjaan die, pasal kereta (sedangkan bukan keje mekanikpon), politik pon ade gak (tapi xbrape best sangatla Abah berpolitik sgt.hehe) ngan banyak lagi la..mungkin crite pasal abah akan ade banyak dalam blog ni Smile

Simple nye,he is handsome, talented and a great father Smile

Antara reason lain wujudnye blog ni, mgkn jugak sbb kadang2, mase tgh moody atau ade pape feel yg best, mesti rase nak tulis something, walaupon kadang agak merepek atau agak melampau cube berpuitis, sape slalu nampak my post kat facebook..

Thanks jugak kepada kawan2 yg jugak blogger.. LONG , FALAH , MUYAKINAH ngn abg FIZI ..korg antara penyebab2 kawan korg ni rase nk mem-blog jugak..jugak kat Angah ,abg sendiri xsangka ko ade blog.hehe

Sebenarnye,rase nk tulis blog tu dh lame kot..cumenye,camne nk mule tu agak blur ,sbb agak kurang membaca ngn follow blog2ni.. ni nak buat post 1st ni pon agak terfikir2, ape sebenarnye nak tulis..

Walaupapon,hope readers and friends dapat bagi some support and advises,because i just started,and surely, NOBODY IS PERFECT..

They call me ROCK , and this is my BOX.. Smile




7 comments:

Elmoluya WutWut said...

bestnye! nak start blogging pun fikir dulu nak up first entry macam mana. saya dulu tak fikir langsung, terus naik entry tah mengarut bagai. rasa nak delete je semua last entries. nampak merapu habis. tapi biar jelah. menunjukkan macam mana saya membangun dari tulisan cacamarba sampai jadi tulisan yang buat orang nak baca. nice beb. dan teruskan blogging! selamat datang ke dunia blogging yg penuh dengan warna warni! ;)

FirdausRock said...

terharu!hehe..btul2..actually dulu fikir complicated abes,kalo bleh nk mule blog dgn penuh serba lengkap..tpi hakikat manusia,sume mula dari bawah.. ;)

a!n said...

bgus2!!nice entry..

fItRiNa said...

salam,

firstly, welcome to blogger family abg... & congrats to you too for making the first step...
to be a good writer dear, remember to write with attitude... put aside anger feeling... good writer based on wise words... think twice before do something... even in writing...
hoping to see more of your writing in the future... "writing from heart is certained to reach other people's heart" abg.

FirdausRock said...

tq ain
tq kak yang,will rmmbr that

::sUaRaQaLBii:: said...

salam.. komen sini ye...
nice entri,,,,salah satu care menghargai seorang ayah sebagai anak perantauan ialah menulis sesuatu untuk ayahnya.....
hehe.... teruskan berdakwah dalam medan bisu ini... :-)

hana szied said...

saya juga sangat rindu dengan pak cik ini. dah lame tak jumpe.

moge sihat sihat yo kek ampangan nun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...