Followers

Saturday, July 30, 2011

Celebration

 HAPPY BIRTHDAY!Smile
Alhamdulillah, masuk harini, maka cukuplah sebulan BOX ni wujud.. 

Info sikit : 15 jun, wujudnya BoX ni dalam kandungan, then pada hari Jumaat tanggal 1 Julai, bersamaan dgn birthday Abah, lahirnya die ke dunia Blog secare rasminya.. bermula dengan 1 follower sejak dalam kandungan (tq Muya), dan sekarang dah ade 35 followers dgn average 1 follower perday sejak lahir, dengan lebih kurang 1500 viewers sampai skg dan disertakan dengan 10 entry.. alhamdulillah, walaupon BoX masih baby, tapi tumbesaran die agak baik.hehe..Smile

Selamat berPuasa dan Selamat meRaikan sepanjang Ramadhan dgn baik - Ustaz Rock

Syukur dan tahniah juga kepada semua sebab esok mulala kite berpuase.. dan ingat2kan diri masing2, Ramadhan bukan hanye waktu utk kite berpuase je, tapi dalam mase yg same nak membaikpulih (islah) diri kite.. mane2 antare kite yg tak merase dalam diri "hari ini lebih baik dari semalam" , maka bulan Ramadhan nila waktu yg sesuai sesangat utk menambah baik diri kita...


Sempena bulan Ramadhan ni, elokla kite :

  • buatla jadual harian yg lebih baik
  • dari marathon drama dan movie, baik marathon bace quran (tersentap sikit di situ.hihi)
  • agak2 xleh tinggal bende sia2, baik tido (tidur org berpuase tu pon Ibadat)
  • Buka Puase - makan beragak2 jangan mentedaghah, bukak pose bukan utk Qada' makan sehari [khas utk mereka di malaysia, kami jeles dengan bazar anda,hehe, tapi papepon jangan melampau dalam berbelanje]
  • Tarawih - jangan tinggal, tak dapat kat masjid/surau, wat sendiri kat umah
  • Sahur - janganla awal sgt sahur (tak elok makan sebelom tido) dan jangan pulak tak sahur
  • Qiam - sbb tu dinasihatkan lambatkan sahur, sebelum/selepas sahur solatla 2 rakaat plg kurang (kalo tak dapat, berJemaahla subuh)
  • tidur awal dan bangun awal tu lebih baik

semoge kita bersama2 dapat me-Rai-kan sepanjang ramadhan ni dengan baik
۞▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬۞

note :
mentedaghah - makan dengan banyak tanpa ragu2 aka macam Gluton.hehe
islah - memperbaiki ,menambah baik ,merepair
rai - celebrate

2 comments:

Hana teen top said...

hahhahha....nak posa dah esok..slamat berposa kawan :)

ZahirulNukman said...

selamat menyambut bulan puase, ustaz @ Bro rock~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...